nieuws

Filmpje: AEB Amsterdam finalist VOMI Safety Xperience Award

Publicatie

6 sep 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Veilig werken is misschien een van de meest besproken onderwerpen in de procesindustrie. Voor opdrachtgevers is een open veiligheidscultuur zonder incidenten een zwaarwegend criterium in de samenwerking met aannemers. Maar wordt dat ook zo beleefd door de partijen die bij die bedrijven het werk uitvoeren? Dit jaar wordt daarom voor de tweede keer de VOMI Safety Xperience Award uitgereikt.

 

AEB Amsterdam

AEB is al voor de tweede keer door de contractors naar voren geschoven als bedrijf waarbij hun medewerkers zich senang voelen. AEB werkt in het havengebied aan de westkant van elektriciteit en warmte op met de verbranding van huisvuil. Verschillende inwoners in Amsterdam en omgeving zullen daarom zowel toeleverancier als afnemer zijn.

 

Voor AEB is het belangrijk dat iedereen zich onderdeel van het team voelt, ook medewerkers van contractors die wat langer in de centrale werken. Dat zou volgens het bedrijf zomaar de belangrijkste reden kunnen zijn dat AEB net als vorig jaar weer is genomineerd.

Doordat contractors worden betrokken bij veel bedrijfsoverleg, onder meer als het gaat om veiligheid, voelen ze zich er ook zeer bij betrokken. Ze doen volwaardig mee. Zo kan het zijn dat contractors na een tijdje zelfs werkvergunningen kunnen afgeven.

 

Serieus

Ook kunnen zij werk stil leggen als ze het idee hebben dat er een onveilige situatie is. Nog niet zo lang geleden is dat ook gebeurd. Dat werd door het management van AEB zeer serieus genomen. Het werk werd direct stilgelegd om vervolgens maatregelen te treffen. Pas op het moment dat de situatie weer veilig was, werden de werkzaamheden weer hervat.

 

Bekijk ook de filmpjes van de andere finalisten: ExxonMobil Botlek en Shell Pernis. De winnaar van de VOMI Safety Xperience Award wordt tijdens Deltavisie 2016 op 16 juni bekendgemaakt.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.