nieuws

Finalisten Additive Design Challenge 2015

Publicatie

13 feb 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Er waren inzendingen vanuit de hele wereld, de VS, Canada, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en India. De deelnemers hebben producten herontworpen voor uiteenlopende toepassingen. Volgens Daan Kersten medeoprichter en CEO van Additive Industries laten de inzendingen uitstekend zien hoe producten kunnen, verbeteren wanneer de vrijheden van 3D printen in het ontwerp worden meegenomen. ‘De grote variatie aan toepassingen bevestigt bovendien de groeiende aandacht vanuit verschillende industrieën voor additive manufacturing’, aldus Kersten.

 

De producten die de finalisten hebben herontworpen laten de verschillende mogelijkheden van de 3D-printtoepassing zien. Er zijn designs voor veel verschillende uiteenlopende markten: de medische hoek (heup implantaat), de automotive industrie(ophangsysteem voor elektrische motorfiets), consumentenmarkt (pepermolen), high tech industrie (vacuüm afsluitring), aerospace (turbine steun) en elektronica (computer koeling).

 

De verscheidenheid aan producten laat goed de vrijheid van de ontwerper zien, maar ook de mogelijkheden om het aantal onderdelen te reduceren of juist te integreren en de gewichtsreductie en variatie van materiaaleigenschappen binnen een onderdeel.

 

Amerikaanse juryvoorzitter professor Brent Stucker maakt tijdens het Additive World Awards Dinner de winnaars bekend. De Design Challenge wordt dit jaar voor het eerst gehouden en is door Additive industries opgericht om de groei van het 3D printen met metaal te stimuleren. Maar ook om andere industrieën te inspireren. De Challenge ging van start tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven oktober vorig jaar. Tijdens het evenement werden studenten en professionals met elkaar de strijd aan. Ook de finale in maart zal weer in Eindhoven plaats vinden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.