nieuws

Finalisten Maintenance Manager of the Year 2017 bekend

Publicatie

2 feb 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Maintenance Manager of the Year

De finalisten van de Maintenance Manager of the Year 2017 zijn bekend. Michael Donders van Delicia, Dennis Braamse van Lamb Weston/Meijer en Binne Visser van Philips Consumer Lifestyle zullen uit gaan maken wie het nieuwe boegbeeld van de Nederlandse onderhoudssector wordt. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

De kandidaten worden beoordeeld op basis van resultaat, visie en hun voordracht tijdens het jaarcongres van de NVDO en het iMaintain platform op 16 maart. Na afloop van dit congres wordt tijdens een feestelijk diner de winnaar bekend gemaakt. Graag stellen wij de drie finalisten van de Maintenance Manager of the Year verkiezing. In iMaintain 2 vindt u interviews met de genomineerden.

Michael Donders – Manager Techniek & Engineering bij Delicia

Sinds 2009 werkt Michael Donders (48) bij Delicia, de grootste hagelslagfabriek van Nederland. Meteen bij zijn komst heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Tilburgse bedrijf dat expert is in chocolade en decoratie. Hij is kritisch, sociaal, gedreven, stressbestendig, communicatief vaardig, innovatief en dat alles met een gezonde dosis humor.

Donders heeft zijn team en het bedrijf begeleid in de transformatie naar een professioneel productiebedrijf. Zomaar enkele voorbeelden; preventief en predictief onderhoud (eerst denken, dan doen), de FAT en de SAT zijn nu standaard, activeren en ondersteunen van medewerkers om zelfstandig projecten op te pakken, vervangen van de totale bedrijfsbesturing en meer. De sterke technische dienst kent een hoog teamgevoel en dat is waarneembaar in de totale organisatie door de positieve samenwerking, daadkracht en het bijzonder lage ziekteverzuim.

Michael Donders

Michael Donders van Delicia

Donders is continu bezig met optimaliseren. Hij wil het morgen altijd beter doen dan vandaag. ‘Ik ben performancegericht. Ik vind het leuk om een machine met een output van 92 procent nog beter te maken. Mezelf kennende houd ik pas op als de output op de 100 procent zit. Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar dat streef ik wel na. Ik probeer dat virus over te brengen op mijn collega’s, onder andere door heel transparant te zijn over het onderhoudsplan.’

Dennis Braamse – Manager Asset Management (TEC) bij Lamb Weston/Meijer

Dennis Braamse (42) loopt al enkele jaren mee in de Lamb Weston/Meijer organisatie en kan beschouwd worden als de pionier die Reliability Centred Maintenance heeft ingevoerd als de volgende intelligente stap in onderhoud.

Lamb Weston/Meijer produceert diepgevroren aardappelproducten voor de voedingsindustrie, foodserviceketens, quick service restaurants en retailbedrijven.

Braamse weet hoe onderhoud de bedrijfsvoering kan maken en breken. Hij houdt van complexiteit, theorieën en concepten om toe te passen in de praktijk. Hij neemt vaak de rol van leider op zich, is ondersteunend en geeft richting waarbij anderen de vrijheid hebben om dingen te doen op hun eigen manier. Braamse heeft het vermogen om alle kanten van een zaak te bekijken en te kunnen herkaderen.

Het is Braamse gelukt om de maintenance- en productionprofessionals achter zijn plannen te krijgen, maar hij heeft ook het hoger management overtuigd om investeringen te doen. Hij kijkt, vaak samen met zijn team, graag buiten het eigen bedrijf om om te leren van andere bedrijven en ook om kennis te delen en te vergelijken wat hij heeft opgezet in het kader van onderhoud.

Dennis Braamse van Lamb Weston/Meijer

Het onderhoudsmanagement is ingericht op het voorkomen van verstoringen. Er is een rekenmodel gemaakt dat ze Dynamic RCM noemen. Nu is een systeem bedenken iets heel anders dan een methodiek in de bedrijfsprocessen doorvoeren. Braamse houdt bij zo’n veranderde visie rekening met drie hoofdcomponenten: het model of systeem, het proces en de mensen die ermee moeten werken. De volgende stap van genomineerde Braamse is total cost of ownership als onderdeel van asset management door te voeren.

Binne Visser – Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle

Binne Visser (49) is een zeer gemotiveerde professional met meer dan 20 jaar ervaring in onder meer engineering, projectmanagement, supply chain management en R&D. Hij werkt bij Philips in Drachten waar scheerapparaten worden gemaakt.

Visser beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in alle aspecten van de productie-activiteiten, waaronder het beheer, de kwaliteit / procesverbetering, Lean en Six Sigma methodologieën, data-driven verbetercyclus (DMAIC), budgettering, lijnmanagement en ontwikkeling apparatuur.

Alle medewerkers van de fabriek zijn continu bezig met verbeteren. De beste verbetering en de droom van Visser is honderd procent voorspelbaar onderhoud. ‘Er is heel veel data, maar dat halen we nu niet allemaal uit de installaties. We hebben een data-analyse-systeem nodig dat interacties kan vinden tussen verschillende data, die je als mens niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van procesparameters en machine-instellingen. Als je die data kan combineren, kan je voorspellen dat als je niks doet de machine morgen stopt.’

1-Binne-Visser-voorkeur-1.jpg

Visser is ook betrokken bij de productielijnen, waarvan sommige delen 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. Die productietijd is heilig, want elke stilstand is verlies. Het plannen van het onderhoud laat hij over aan de operationele groepen die allen verantwoordelijk zijn voor een bepaald gebied in de fabriek. Dat doet Visser sowieso graag, want hij erkent als geen ander dat de mensen om hem heen hem in staat stellen te kunnen presteren.