nieuws

Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs 2017 bekend

Publicatie

21 feb 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2017 zijn bekend: dr.ir. Martin Baptist, senior scientist bij Wageningen Marine Research; dr.ir. Rolf Hut, onderzoeker en docent aan de TU Delft en dr.ir. Rick Scholte, founder en managing director bij Sorama B.V. Op 19 april wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur op de TU Delft, door een vakjury en publieksstemming bepaald wie de prijs in de wacht sleept en zich Ingenieur van het Jaar en daarmee winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2017 mag noemen.

Vanaf vrijdag 10 maart staan de profielen van de finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming. Tot en met zondag 16 april krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

De vakjury 2017 wordt voorgezeten door Micaela dos Ramos (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) en bestaat verder uit Imke Carsouw (Brainport Development), Vanessa Evers (Universiteit Twente), Toon Lamers (NTS), Marjan van Loon (Shell), Joop Roodenburg (Huisman), Doekle Terpstra (Nationaal Techniekpact 2020) en Tiedo Tinga (Universiteit Twente).

Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur. De komende editie is woensdag 19 april bij de TU Delft. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI. Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken. KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.