nieuws

Finalisten Shell’s mobiliteitscompetitie bekend

Publicatie

13 sep 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Al meer dan een eeuw maakt Shell de verplaatsing van mensen en goederen mogelijk. De vraag naar transport blijft toenemen en slokt een groot deel van de wereldwijde energievoorraad op. 
Shell wil een bijdrage leveren aan de zoektocht naar oplossingen voor de toenemende CO2-uitstoot, de inefficiëntie in de huidige transportsystemen, de toenemende vraag naar mobiliteit en de veranderingen in mobiliteitsconsumptie. Met de Bright Energy Ideas Challenge ging Shell op zoek naar startende bedrijven met een oplossing die de mobiliteit van de toekomst gaat veranderen en het vervoer voor toekomstige generaties zal verbeteren. 

 

De vijf finalisten:

  • Trunkrs uit Nederland biedt een platform dat automobilisten de mogelijkheid geeft onderweg een pakketje op te halen voor bezorging nabij hun bestemming. De ruimte in de vaak lege auto’s wordt daarmee beter benut en het levert de automobilist een vergoeding op.  
  • PickThisUp uit Nederland heeft een platform ontwikkeld, waarmee ze de deeleconomie met logistieke bezorging samen hopen te brengen. De service zoekt een passende vervoerder bij de route die een pakketje moet afleggen.  
  • AddVolt uit Portugal heeft een systeem ontwikkeld, dat aan boord van vrachtwagens remenergie en zonne-energie op een slimme manier kan benutten voor de koelinstallaties in de truck.  
  • Neomatix uit Israël heeft een slimme sensor bedacht die de status van de banden in de gaten houdt. De sensor kan onder meer bijdragen aan een reductie van CO2-uitstoot door tijdig te waarschuwen wanneer de bandenspanning te laag is.  
  • Konetik uit Duitsland timmert aan de weg met een mobiele applicatie, waarmee ondernemingen hun wagenpark beter en efficiënter in kunnen zetten.  

 

Shell beloont de meest innovatieve en schaalbare startup. De winnaar krijgt 25.000 euro cash en een converteerbare lening van Shell Technology Ventures van 100.000 euro. De winnaar wordt op 4 oktober tijdens het Generation Discover Festival in Den Haag bekend gemaakt.  

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.