nieuws

Frank Velthuis wint Tim Zaal Thesis Award

Publicatie

14 okt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De industrie, bouw en overheid hebben er 26 gloednieuwe Masters of Engineering bij. Op 8 oktober 2014 ontvingen 26 afgestudeerden aan de tweejarige deeltijdopleiding Master of Engineering van de Hogeschool Utrecht hun diploma.

 

De nieuwe Master of Engineering met het beste en voor het werkveld meest vernieuwend en waardecreërend onderzoek wint de Tim Zaal Thesis Award. Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking maakte Prof.dr.ir. Hennes de Ridder, Emeritus Hoogleraar Integraal Ontwerpen aan TU Delft, de winnaar van 2014 bekend. Frank Velthuis van Wärtsilä Velthuis ontwikkelde de Dynamic Lifetime Prognosis-methode bij zijn werkgever Wärtsilä. Met deze methode is het mogelijk de resterende levensduur en betrouwbaarheid van de boegschroef te voorspellen op basis van gebruik en de voorspelde condities in tijd. Hierdoor kan de onderhoudsinterval worden geoptimaliseerd.

 

Velthuis

Frank Velthuis (1986) is direct na zijn studie HTS Werktuigbouwkunde, in 2008, gaan werken bij Wärtsilä Netherlands; producent en serviceleverancier van scheepsmotoren, scheepsvoortstuwingssystemen en leverancier van gas en olie gestookte energiecentrales. Velthuis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een online condition monitoring dienst voor voortstuwingsapparatuur, zoals bestuurbare thrusters en verstelbare schroeven. Het systeem bewaakt trillingen, temperatuur, olie vervuiling, en operationele parameters. Nu leidt Velthuis de condition monitoring afdeling binnen Wärtsilä Netherlands, verantwoordelijk voor de monitoring van ruim tweehonderd thrusters.

 

Tim Zaal Thesis Award

Alleen de beste studenten maken kans op de  Tim Zaal Thesis Award. Uiteraard moet een student de opleiding Master of Engineering succesvol afronden, waarbij de kwalificatie ‘goed tot zeer goed’ voor het thesisrapport als ondergrens geldt. De thesis wordt beoordeeld op het academisch niveau met betrekking tot opzet en aanpak van het onderzoek. Daarnaast moet de thesis een herkenbare bijdrage leveren aan het Integraal Ontwerpen-domein binnen techniek. Bovendien moeten de uitkomsten leiden tot Innovatie binnen de eigen organisatie, het werkveld, branche of markt en waardecreatie.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.