nieuws

Functionerings sluiting Maeslantkering

Publicatie

9 nov 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een testsluiting uit van de Europoortkering. De Maeslantkering en de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Deze jaarlijkse functioneringssluiting geeft aan dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Het verwachte sluitmoment is om 15.40 uur. Als gevolg van natuuromstandigheden kan dit wijzigen. De sluiting is toegankelijk voor publiek.

Publieks- en informatiecentrum bij de Maeslantkering

Op 21 september is het Keringhuis de hele dag geopend. Sinds de start van de bouw van de Maeslantkering in 1991 hebben meer dan een miljoen mensen het Keringhuis bezocht. In het Keringhuis is allerlei informatie te vinden over de Deltawerken, water en waterbeheer in Zuid-Holland. Wat is er in de toekomst nodig om Zuid-Holland tegen overstromingen te beschermen? Hoe bouwen we samen met de natuur aan kustversterking? Waar halen de waterbeheerders in droge zomers voldoende zoet water? Het Keringhuis maakt de bezoeker bekend met de actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland, met het oog op klimaatsverandering en binnen het Nationaal Deltaprogramma.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.