nieuws

G20 wil sterkere digitale economie

Publicatie

10 apr 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

digitalisering

De G20-landen willen met een gezamenlijke beleidsagenda een sterkere wereldwijde digitale markt creëren. In Düsseldorp hebben vertegenwoordigers van de twintig grootste economieën, waaronder minister Kamp van Economische Zaken, afspraken gemaakt over een leven lang (bij)scholing over digitale vaardigheden en techniek, wereldwijd toegankelijk en snel internet en internationaal op elkaar afgestemde technologie.

Nederland staat er internationaal goed voor als het gaat om digitale economie. De toegang tot internet is van wereldklasse; Nederland heeft een mondiale koppositie als het gaat om de beschikbaarheid en snelheid van draadloze communicatiestandaarden zoals Wifi en 4G. Ons land behoort als enige Europese land zowel qua dekking als qua snelheid van mobiel internet (4G) tot de top tien van de wereld. Mede hierdoor profiteren Nederlandse bedrijven en consumenten al volop van digitalisering.

De afspraken die 7 april 2017 in Düsseldorp zijn gemaakt zorgen ervoor dat andere landen hun digitale economie ook beter organiseren en internationaal harmoniseren. Daarvan kunnen Nederlandse bedrijven profiteren omdat zij veel kennis hebben van digitalisering en zij hun diensten en producten dan gemakkelijker en op meer buitenlandse markten kunnen aanbieden.

De Europese Unie heeft afgelopen maand bekend gemaakt dat Nederland, Denemarken, Finland en Zweden de vier best presterende landen zijn in de zogenoemde Digital Economy and Society Index.

Bron: Ministerie van Economische Zaken