nieuws

Galecopperbrug gerenoveerd

Publicatie

7 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht, tussen IKEA en het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat, wordt langzaam een meter omhoog geduwd (opgevijzeld) en versterkt met 5.500 ton extra staal. Ook de versterkte pijlers en een nieuwe laag beton op het rijdek moeten bijdragen aan de versterking. Dit was na veertig jaar intensief wegverkeer hard nodig. Dagelijks denderen zo’n 200.000 voertuigen over de brug. De verkeersintensiteit is ontzettend toegenomen en ook zijn de voertuigen steeds zwaarder geworden.

 

Hecht- en slijtlaag

In de zomer start het vernieuwen van het wegdek op de zuidbrug. Eerst wordt het asfalt van het stalen brugdek verwijderd. Na reparatie van de scheuren brengt Bolidt de hechtlaag aan. Deze hechtlaag is essentieel voor de hechting tussen het stalen dek en het HSB, een betonsoort met een zeer hoge druksterkte welke vrijwel altijd wordt gebruikt voor het versterken van orthotrope stalen bruggen.

Na de betonlaag brengt Bolidt tot slot de slijtlaag op het HSB aan, een slijtlaag met een voor HSB benodigd hoog penetrerend vermogen. Mede dankzij het aanbrengen van de hecht- en slijtlaag kan de brug weer minimaal dertig jaar dienst doen voor het autoverkeer.

 

Ewijkbrug

De renovatie van het wegdek op de zuidbrug staat gepland tussen juli en november 2014, de noordbrug wordt vanaf mei 2015 onder handen genomen. Ook voor de Ewijkbrug, die volgend jaar op het programma staat, heeft de opdrachtgever gekozen voor een hecht- en slijtlaag van Bolidt. Voor de Galecopperbrug zijn de werkzaamheden met name in vakantieperiodes en ’s nachts gepland, zodat het verkeer op dit verkeersknooppunt zo min mogelijk hinder ondervindt van de renovatie. 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.