nieuws

Genomineerden Infra Projectteam van het Jaar bekend

Publicatie

20 sep 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De verkiezing van Infra Projectteam van het Jaar is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en het vakblad iMaintain. De winnaar wordt bepaald door de ervaren vakinhoudelijke jury.

De infraprojecten in het kort:

Poort van Bunnik – Een samenwerking van BAM-bedrijven en Rijkswaterstaat

De Poort van Bunnik had als projectambitie een maximaal tevreden omgeving, weggebruiker en een snelle extra wegcapaciteit. Het DBFM-contract heeft gezorgd voor een vervroegde oplevering van de extra rijstroken van twee jaar. Poort van Bunnik stelde zelf contractuele tevredenheidsvoorwaarden vast en Rijkswaterstaat stelde als voorwaarde de (beleving van) hinder te managen. Dat vergde een goede communicatie en innovatieve oplossingen. Dit project is een uniek voorbeeld van een sociale innovatie. Het team erachter is dan ook door de vakjury genomineerd voor de prestigieuze titel.

De Nieuwe Warmteweg – Visser & Smit Hanab

Visser & Smit Hanab werkt sinds eind 2011 aan de aanleg van De Nieuwe Warmteweg (DNWW). De DNWW is de Extra Large verwarmingsbuis van 26 kilometer dwars door het Rotterdamse havengebied. Door deze verwarmingsbuis wordt restwarmte van het Rotterdamse havengebied naar woningen en bedrijven uit de stad getransporteerd. DNWW loopt van Rozenburg via Hoogvliet, Albrandswaard en Charlois naar IJsselmonde en Feijenoord. Het project is bijzonder omdat het om moet gaan met de grote complexiteit van de drukke haven en dichtbevolkte woonwijken. Het allerbijzonderste is dat het hoog scoort op duurzaamheid. Dankzij het project is vanaf oktober 2013 al een hoeveelheid restwarmte beschikbaar die vergelijkbaar is met het verbruik van 50.000 huishoudens.

Variabel Onderhouds Contract – MNO Vervat, prestatiegericht onderhoud van Rijkswegen

Een ding is duidelijk: de aanpak van dit project is radicaal anders dan wegenbouwers gewend zijn. Met name daarom is het team genomineerd. VOC staat voor een nieuwe en innovatieve contractvorm voor het levensduurverlengend onderhoud van rijkswegen. Bij dit project is het onderhoud niet meer vastgelegd in door RWS voorgeschreven onderhoudsmaatregelen, maar wordt een meerjarig onderhoudsplan verwacht van de opdrachtnemer. Dit betekent verschuiving van activiteiten en verantwoordelijkheden van de opdrachtgever naar de opdrachtnemer. Het uiteindelijke doel van RWS is totaalonderhoud aan Rijkswegen op de markt te zetten, zodat dit door één opdrachtnemer beheerd kan worden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.