nieuws

Genomineerden Maintenance Manager of the Year verkiezing bekend!

Publicatie

24 feb 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Maintenance is niet altijd makkelijk te plannen bij groenteverwerkingsbedrijf Koninklijke Vezet. Wat consumenten gaan eten is in grote lijnen te voorspellen, maar wijkt soms significant af van de voorspelling. Gepland onderhoud kan in zo’n geval dan niet doorgaan. Maintenance manager Peter Schokker houdt van die dynamiek binnen het productiebedrijf en ziet altijd kansen om te verbeteren.

Foto: Vezet

 

Peter Schokker (44) moet met zijn Technische Dienst sowieso flexibel zijn. De vraag uit de markt is steeds groter geworden waardoor de machines een hogere bezettingsgraad hebben gekregen. En dan wordt het lastiger stilstanden in te plannen, want die komen eigenlijk altijd ongelegen. Daarom wordt een omslag gemaakt in het onderhoud en voor de preventieve werkzaamheden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kortere stops. Voor Peter een uitdaging om vooral de ongeplande stilstanden steeds beter onder controle te krijgen.

Genomineerde Schokker is continu op zoek naar 'hoe het beter kan' en is gek op dynamiek. Voordat hij bij Vezet kwam, had hij al verschillende leidinggevende functies bij productiebedrijven. Peter ziet altijd kansen en is altijd op zoek naar hoe het morgen beter kan, bijvoorbeeld op het gebied van betrouwbaarheid, efficiency en kwaliteit. De nominatie tot Maintenance Manager van het Jaar wordt kracht bij gezet vanwege het feit dat een intern systeem ervoor zorgt dat prestatieverliezen van assets tot een minimum worden gereduceerd, zijn teamprestaties en zijn grote vermogen om niet alleen de onderhoudsorganisatie en zichzelf, maar juist ook de mensen om hem heen excellent te laten presteren.

 
Jan Lowies (64) is een door de wol geverfde maintenance manager bij BioMCN en niet voor niets genomineerd. Sinds 2011 is hij eindverantwoordelijk voor onderhoud, diverse projecten en turnarounds (TA’s). Deze eindverantwoordelijkheid kwam niet zomaar, want Lowies was daarvoor al vier jaar eindverantwoordelijk voor de dagelijkse productieorganisatie.

BioMCN heeft een leidende rol in de wereldwijde omschakeling van fossiele naar duurzame brandstoffen. Het bedrijf in Farmsum heeft een geheel eigen technologie ontwikkeld. Als enige bedrijf ter wereld wordt op industriële schaal bio-methanol geproduceerd, een tweede-generatie biobrandstof. Bio-methanol is een zeer veelzijdig product, enerzijds als brandstof op zichzelf of als grondstof voor andere biobrandstoffen. Deze bio-methanol biedt petrochemische bedrijven een aantrekkelijke en haalbare oplossing in hun zoektocht naar meer duurzame tweede-generatie biobrandstoffen. Bio-methanol is chemisch identiek aan reguliere methanol daarom is het ook erg geschikt voor groene alternatieven van bestaande applicaties voor de bouw en de auto-industrie.

Foto: BioMCN

 

Genomineerde Lowies is continu op zoek naar hoe werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd binnen asset management. Aangezien BioMCN tussen honderd procent moet kunnen produceren (binnen Technische Afspraken), is het van groot belang dat Jan’s organisatie de status van de installatiedelen door en door kent. Onderhoud zit in een geanalyseerde frequentie waarop bijvoorbeeld ook de voorraad van spare parts is ingericht. Lowies kent de status van de installaties en weet dan ook wanneer er moet worden vervangen.

BioMCN is al jaren een voorloper op het gebied van de productie van biobrandstof. Dit vergt een zeer flexibel team dat elke dag weer het maximale uit de fabriek haalt. De afgelopen jaren heeft Lowies een uitstekend team gevormd dat op alle gebieden deze uitdaging aan kan. Hij is zelf de bindende factor in het team en op geheel eigen wijze stuurt hij het team resultaatgericht aan. Tevens zorgt hij ervoor dat de 'klant' BioMCN tevreden is met de prestaties van zijn team.

 

De Maintenance Manager of the Year verkiezing is een initiatief van het iMaintain platform en de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De bekendmaking van de winnaar gebeurt op 17 maart a.s. tijdens het feestelijke diner na afloop van het congres “In The Lead”, het jaarcongres van de NVDO en het iMaintain platform. Kijk voor meer informatie op www.imaintain.info/congres.

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.