nieuws

Groot onderhoud aan Kaagbaan

Publicatie

14 mrt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur, onderhoud

Heijmans en Schiphol starten op 18 maart met groot onderhoud aan de Kaagbaan. De werkzaamheden duren tot en met 24 mei. In deze periode wordt de Kaagbaan buiten gebruik gesteld. Dit jaar is gekozen voor een integrale aanpak, waarbij in ruim negen weken tijd verschillende soorten werkzaamheden worden gecombineerd.

De baan wordt bijna in zijn geheel van nieuwe asfaltlagen voorzien, in totaal gaat het om 225.000 vierkante meter. De versterkte hemelwaterafvoergoten waar de zwaarste categorie vliegtuigen overheen kan rijden, worden over een lengte van zes kilometer verhoogd en vernieuwd.

Ook worden de zijkanten van de baan vernieuwd en wordt de baan voorzien van antiskid, een stroeve bovenlaag. Daarnaast wordt de volledige verlichtingsinstallatie van 1.500 lampen en bijbehorende apparatuur vervangen door een energiezuinig systeem.

Verder wordt er 130 kilometer aan nieuwe kabels gelegd, worden de omringende grasvelden hersteld en voorzien van drainage en nieuw gras. Hiervoor wordt ruim 15.000 kilogram graszaad gebruikt. Verder wordt de hoofdwaterafvoer met een diameter van 1,5 meter vervangen.

Circa 700 medewerkers werken dag en nacht in shifts om ervoor te zorgen dat de Kaagbaan weer op tijd in gebruik genomen wordt.