nieuws

Groot onderhoud krakercomplex LHC 2 Dow Terneuzen

Publicatie

2 mrt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Dow Benelux, onderhoudsstop, turnaround

Van 2 maart tot en met 9 april vindt groot onderhoud plaats aan kraker LHC 2 bij Dow in Terneuzen. Gedurende een periode van zes weken voeren meer dan 1.500 extra medewerkers van verschillende externe bedrijven onderhoudswerkzaamheden uit. Tijdens de piek van de werkzaamheden loopt het totaal aantal medewerkers op tot 1.900.

LHC staat voor Light Hydro Carbons, oftewel koolwaterstoffen. De kraker splitst nafta – een afgeleide van ruwe olie – in koolwaterstoffen, zoals ethyleen en propyleen. Dat zijn de grondstoffen voor de andere Dow-fabrieken die er chemicaliën en kunststoffen van maken. LHC 2 vormt samen met twee andere naftakrakers het hart van de Terneuzense Dow-vestiging.

Om een fabriek draaiende te houden, is regelmatig onderhoud nodig. Omdat hiervoor de fabriek stil moet liggen, is tijdelijk geen productie mogelijk. Om geen kostbare tijd te verliezen, zijn alle werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. De voorbereidingen zijn in mei 2015 al begonnen.

Naar verwachting ontstaat door de onderhoudsstop extra verkeersdrukte. Om die op te vangen, wordt de calamiteitenroute (Wevelswaaldijk) van 6 maart tot en met begin april opengesteld voor personenvervoer tijdens de ochtendspits.