nieuws

Groot onderhoud rijbaan A8 Schiphol

Publicatie

4 nov 2019

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

asfalt, Schiphol

Schiphol voert tot en met 22 december onderhoudswerkzaamheden uit aan rijbaan A8 bij de oprit naar de Kaagbaan. Het asfalt en de betonfundering van de rijbaan lopen tegen het einde van de technische levensduur en zijn aan vervanging toe. Schiphol vervangt meteen ook de baanverlichting door duurzame ledverlichting. Bovendien wordt de afvoer van regenwater verbreed.

Vooral vliegtuigen die onderweg zijn naar de Kaagbaan, maar ook taxiënd verkeer van en naar de gates, gebruiken rijbaan A8 intensief. De rijbaan is onderdeel van een dubbele rondweg voor vliegtuigen. Vanwege het onderhoud kunnen taxiënde vliegtuigen tijdelijk slechts gebruikmaken van één rijbaan. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één rijbaan.

Daardoor is het alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën. Daar komt bij dat het vanwege de veiligheid niet mogelijk is de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan tegelijkertijd in te zetten voor startend vliegverkeer in zuidelijke richting. Luchtverkeersleiding Nederland zet daarom de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan vaker in tijdens de onderhoudsperiode. Alleen als er maar één start- en landingsbaan nodig is, kunnen vliegtuigen gebruikmaken van de Kaagbaan.

iMaintain 11, 2019

17 december 2019

nieuws

ProRail zelfstandig bestuursorgaan vanaf 2021

AGENDA

Workshop: Hoe ontwikkel ik een Strategisch Asset Management Plan?

04-03-2020 Fort aan de Klop, Utrecht

Seminar omvorming ProRail tot zbo compleet

10-03-2020 Soesterweg 244, 3812 BH Amersfoort

VOMI Safety Day

19-03-2020 Circuit Zandvoort