nieuws

Groot onderhoud treinspoor Zeeland

Publicatie

9 apr 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De werkzaamheden zijn onderdeel van de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen. Het onderhoud is noodnoodzakelijk voor de verbetering en verdere groei van het treinverkeer. Door het spoor tijdig te vernieuwen hoopt ProRail het in goede conditie te houden en kunnen de treinen er veilig overheen blijven rijden. Zo kunnen reizigers er in de toekomst meer op vetrouwen dat hun reis zonder vertraging verloopt. De werkzaamheden zijn in overleg met de vervoerders gepland om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

 

Van de zeven kilometer spoor gaat het om bijna 5 kilometer spoor en twee wissels in Goes en twee kilometer spoor en acht wissels in Vlissingen. De raildempers in Goes zijn onderdeel van het geluidsaneringsprogramma ‘Zeeuwse Lijn’ dat Prorail uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De dempers worden op de spoorstaaf gemonteerd en gaan het geluid van passerende treinen verminderen met gemiddeld 3decibel.

 

Er moet volgens de NS rekeningen gehouden worden met 30 tot 60 minuten extra reistijd. De NS adviseert reizigers daarom kort voor vertrek de online de reisplanner te raadplegen op hun website www.ns.nl.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.