nieuws

Grootste constructie Heerema op weg

Publicatie

23 jun 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het Gina Krog launch jacket heeft een grondplaat van 60×50 meter en de top van het jacket is 40×30 meter. Het jacket is 142 meter hoog. Met de pre-drilling wellhead module, die pas na de installatie van het jacket offshore vertrekt, is het mogelijk om putten te boren voor plaatsing van het topdek. Deze module weegt 265 ton.

‘De afronding van dit gigantische Gina Krog jacket en de pre-drillingwellhead module is een belangrijke mijlpaal voor Heerema Vlissingen’, zegt Koos-Jan van Brouwershaven, CEO Heerema Fabrication Group. ‘Voor dit grootste launch jacket ooit gebouwd door HFG hebben we een nieuw, innovatief meetsysteem ontworpen en gebouwd om het rechtop zetten van het jacket tijdens de installatie te optimaliseren. Vanwege het gewicht zijn er bij de werf in Vlissingen speciaal voor dit project skidbanen gebouwd. Hierdoor konden we het jacket veilig en efficiënt op de bak laden.’

Het Gina Krog veld is een gas-, condensaat-en olieveld dat ligt in het Noorse centrale deel van de Noordzee, ongeveer dertig kilometer van het Sleipner veld. Het Gina Krog veld wordt ontwikkeld met een zogenaamd ‘fixed’ platform in een waterdiepte van 116 meter en aangesloten op de Sleipner faciliteiten wat betreft de export van gas. De olie wordt met tankers getransporteerd.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.