nieuws

Grote stroomstoring Rotterdam en omgeving

Publicatie

30 jan 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Stedin twittert dat er 50.000 klanten zijn getroffen. Het gaat om particulieren en bedrijven. Volgens de netbeheerder ontstond de storing om 14.39 uur in een transformatorstation. De storing zou ook enkele zendmasten hebben getroffen, waardoor op enkele plaatsen niet mobiel gebeld kan worden.

Openbaar vervoer

Het metro- en tramverkeer heeft veel last van de storing. Vervoersbedrijf RET meldt dat metrolijnen A, B en C vanaf Binnenhof, Nesselande en de Terp niet verder dan Blaak rijden. Wat betreft de trams is vooral de dienstregeling in Delfshaven onregelmatig. De tramlijnen 4, 8, 21 en 23 rijden niet of om.

Ook het treinverkeer is ontregeld. Spoorbeheerder ProRail meldt dat treinreizigers tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal rekening moeten houden met een vertraging tot een uur.

Een woordvoerster van vliegveld Rotterdam The Hague Airport zei dat het vliegveld is overgeschakeld op een noodvoorziening. Het vliegverkeer kan gewoon doorgang vinden. Ook het Erasmus Medisch Centrum is getroffen meldt RTV Rotterdam. Ook zij zijn overgeschakeld op een noodvoorziening.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.