nieuws

Herstel stuw Linne haalt groot onderhoud naar voren

Publicatie

11 jun 2020

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een herstelplan bekendgemaakt om de beschadigde stuw Linne te repareren. Niet alleen de vier beschadigde maar alle veertien jukken van de stuw worden vervangen. De werkzaamheden moeten in het najaar van 2020 zijn afgerond, voor het begin van het hoogwaterseizoen.

Stuw Linne regelt het waterpeil in de Maas tussen Maaseik en Linne. In februari raakten in een storm twee duwbakken op drift, die de stuw ernstig beschadigden. Op dat moment zakte het waterpeil niet en kon de scheepvaart gewoon doorgaan, maar de stuw moet wel snel worden hersteld.

Grote onderhoudsbeurt

Vier jukken zijn zichtbaar beschadigd en moeten worden vervangen. Het inspecteren van de overige tien jukken kost veel tijd. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat er te laat wordt gestart met de fabricage van nieuwe jukken wanneer na inspectie zou blijken dat dit noodzakelijk is. En omdat stuw Linne toch al op de planning stond voor een grote onderhoudsbeurt over twee of drie jaar, is er nu voor gekozen dat meteen alle jukken worden vervangen. Naast de jukken worden ook de brugdelen opnieuw ontworpen en gefabriceerd, wordt er een nieuwe lier aangebracht en de kraan aangepast of vervangen.

iMaintain 4, 2020

9 juni 2020

nieuws

Maakindustrie mist kennis voor predictive maintenance

AGENDA

Virtuele 3D-beurs 'Midden in de Maak'

15-09-2020 online

German Dutch Logistics Conference

15-09-2020 Mercatorhalle, Duisburg

Havencongres Rotterdam 2020

29-09-2020 LantarenVenster, Rotterdam


iMaintain 2020

Wanneer 9 Oct 2020
Locatie Velsen