nieuws

IJsbaan verlaagt energierekening met duurzame renovatie

Publicatie

2 okt 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

renovatie

Engie heeft op duurzame wijze IJsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar gerenoveerd. De koude-installatie van de ijsbaan is volledig vernieuwd en de naastgelegen sporthal zal voortaan worden verwarmd met de restwarmte van het nieuwe koelsysteem.

Niet alleen de koude-installatie is vernieuwd, ook is ruim 56 kilometer aan roestvaststalen baanpijpen in de vloer van de 400 meterbaan gelegd. De baan wordt voortaan gekoeld met CO₂ in plaats van ammoniak. Bovendien is het vernieuwde koudesysteem intelligent ingericht zodat er rekening wordt gehouden met weersomstandigheden en het geplande gebruik van de ijsbaan. Het energieverbruik wordt hierdoor laag gehouden.

Voorspellend onderhoud

Een nieuw concept in voorspellend onderhoud bepaalt via trillingsmetingen en lagerbewaking de status van de installaties. Hiermee worden onverwachte storingen voorkomen, zodat de operationele kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Engie blijft de komende tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud aan het nieuwe koelsysteem. De geheel vernieuwde baan opent vrijdag 12 oktober haar deuren.

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn