nieuws

IJsbaan verlaagt energierekening met duurzame renovatie

Publicatie

2 okt 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

renovatie

Engie heeft op duurzame wijze IJsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar gerenoveerd. De koude-installatie van de ijsbaan is volledig vernieuwd en de naastgelegen sporthal zal voortaan worden verwarmd met de restwarmte van het nieuwe koelsysteem.

Niet alleen de koude-installatie is vernieuwd, ook is ruim 56 kilometer aan roestvaststalen baanpijpen in de vloer van de 400 meterbaan gelegd. De baan wordt voortaan gekoeld met CO₂ in plaats van ammoniak. Bovendien is het vernieuwde koudesysteem intelligent ingericht zodat er rekening wordt gehouden met weersomstandigheden en het geplande gebruik van de ijsbaan. Het energieverbruik wordt hierdoor laag gehouden.

Voorspellend onderhoud

Een nieuw concept in voorspellend onderhoud bepaalt via trillingsmetingen en lagerbewaking de status van de installaties. Hiermee worden onverwachte storingen voorkomen, zodat de operationele kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Engie blijft de komende tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud aan het nieuwe koelsysteem. De geheel vernieuwde baan opent vrijdag 12 oktober haar deuren.

iMaintain 11, 2019

17 december 2019

nieuws

ProRail zelfstandig bestuursorgaan vanaf 2021

AGENDA

Workshop: Hoe ontwikkel ik een Strategisch Asset Management Plan?

04-03-2020 Fort aan de Klop, Utrecht

Seminar omvorming ProRail tot zbo compleet

10-03-2020 Soesterweg 244, 3812 BH Amersfoort

VOMI Safety Day

19-03-2020 Circuit Zandvoort