nieuws

iMaintain juninummer: Onderhoudsmedewerkers hebben loopbaan in eigen hand

Publicatie

25 mei 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

In dit nummer:

Om volop van technologische innovaties gebruik te kunnen maken, moeten nieuwe opslagtanks goedkoper worden gebouwd. Volgens Frank de Leng, terminalmanager bij Botlek Tank Terminal, kan moderne technologie ook op dit vlak soelaas bieden.

 

Arjen Fieret en Ewald Pfeiffer gingen direct na hun beroepsopleiding als operator aan de slag en wisten leidinggevende posities te bereiken. Tegenwoordig is er een groter aanbod aan academisch geschoold personeel en lijkt zo'n traject lastiger.

 

Wat komt er allemaal kijken bij veroudering van assets en levensduurverlengend onderhoud en waar moet je rekening mee houden? Theo Knijff van Dow en Ki<|MPi vertelde erover tijdens een bijeenkomst van Masters of Industry. Paul Casteleijn van DSM liet aan de hand van drogers zien hoe levensduurverlengend onderhoud er in de praktijk uit kan zien.

 

 

En in MaintNL:

De tientallen installaties van materieelmanager Jildou Sytema verplaatsen zich de hele dag, zijn nooit allemaal op dezelfde plek en iedereen heeft er een mening over. Dat maakt haar werk leuk en uitdagend.

‘Fit and forget’ gaat net te ver, maar bruggen van vezelversterkte kunststofcomposieten hebben nauwelijks onderhoud nodig. Of dat ook voor sluisdeuren geldt, zal moeten blijken.

 

Lees iMaintain 5 twee weken gratis!

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.