nieuws

Innovatieve containerterminal geopend in Rotterdam

Publicatie

9 nov 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De terminal van RWG is in staat om de allergrootste schepen op een efficiënte en betrouwbare manier af te handelen. Voor elke modaliteit is een dedicated overslag gecreëerd, of het nu om binnenvaartschepen gaat, overslag via het spoor of over de weg.

 

Door de vergaande automatisering komt het beeld bij RWG nauwelijks meer overeen met dat van een traditioneel containeroverslagbedrijf. ‘Onze hele terminal met zijn volautomatische kranen wordt dagelijks gerund door een team van maximaal 10 à 15 man’, aldus Managing Director Ronald Lugthart. Bij RWG werken daardoor ‘slechts’ 180 mensen, en dan vooral IT-specialisten. ‘Het gaat om een nieuwe stijl van afhandeling. We zijn in feite een IT-bedrijf dat containers overslaat, een containerbedrijf 3.0. RWG wil hiermee een voorbeeld zijn voor de wereld.’

 

Ook met duurzaamheid is veel rekening gehouden. De volautomatische, onbemande kranen wekken bijvoorbeeld hun eigen stroom op.

 

De capaciteit van de terminal bedraagt 2,35 miljoen TEU per jaar. RWG is klaar voor het afhandelen van de modernste en toekomstige generaties grote containerschepen (ULCCs). De terminal is met elf diepzeekranen, drie barge-/feederkranen, twee railkranen en 50 automatisch stapelkranen toegerust op toegang van zowel diepzeeschepen als alle verbindingen met het achterland.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.