nieuws

Innovator Gerald Schotman nieuwe president KIVI

Publicatie

24 mei 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Gerald Schotman studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit in Delft en startte in 1985 als ingenieur-onderzoeker bij Shell in Rijswijk. Daarna vervulde hij diverse technische en commerciële functies in het buitenland. In 2006 werd hij Vice President Strategy binnen het Shell onderdeel Exploration & Production en in 2009 werd hij Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development. Hij werd door de vakjury van de Accenture Innovation Awards uitgeroepen tot ‘Innovator of the Year 2014’. Schotman ontving deze award omdat hij in de afgelopen jaren de hoofdpersoon achter de technologische vernieuwingen binnen Shell was en in die rol betrokken bij alle innovaties van het bedrijf.

 

Terug doen

Met Gerald Schotman heeft KIVI een president die vanuit zijn werkpraktijk als ingenieur sturing zal geven aan de beroepsvereniging. ‘Ik heb een prachtige carrière die ik te danken heb aan het feit dat ik ingenieur ben. Ik wil graag iets terug doen voor de beroepsgroep’, aldus Schotman. Hij volgt Martin van Pernis op, die sinds 2010 KIVI-president was.

 

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland en is gericht op het ondersteunen van ingenieurs in hun professionele ontwikkeling en persoonlijke profilering. KIVI biedt communities voor vakspecifieke kennis en een platform voor het adresseren van maatschappelijke uitdagingen. Sinds 2015 verleent KIVI de internationaal erkende beroepskwalificaties Chartered Engineer en Incorporated Engineer. KIVI is tevens uitgever van technologie magazine De Ingenieur.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.