Schrijf nu in!

iMaintain 2018


UNLOCK THE NEXT LEVEL


Deelnameprijzen excl. BTW
Congres, lunch & borrel € 520 niet-leden / € 260 NVDO-leden
Avondprogramma met diner € 160 niet-leden / € 80 NVDO-leden
Dag & Avond: € 640 niet-leden / € 320 NVDO-leden


Wanneer

donderdag 15 maart 2018


Locatie

Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2 (gebouw 20), 3847 LG Harderwijk


Inschrijven

UNLOCK THE NEXT LEVEL

Met de opkomst van sensortechnologie en enorme rekencapaciteit lijkt de digitalisering van assets en zelfs hele fabrieken een ware gamechanger te worden. We staan aan het begin van de vierde Industriële Revolutie (Industrie 4.0). Vooral op het gebied van asset management  lijken de veranderingen veelbelovend.

Niet alleen is het nodige onderhoud beter te voorspellen, ook lijken zelfsturende systemen de rol van operators in te perken. Nu al zijn naast operators en traditionele technici ook andere mensen en kwaliteiten nodig. De vraag naar data analisten, robotprogrammeurs en regisseurs die proactief verantwoordelijk zijn voor het verhogen van de uptime en verlaging van de kosten groeit.

Wat zijn de kansen en uitdagingen van digitalisering? Unlock the next level bij iMaintain 2018, het jaarcongres van het iMaintain platform en de NVDO.

Initiatiefnemers iMaintain congres

imaintain_platform_logonvdo-logo

 

Programma

09:00 uur

Businesscases

Voorafgaand aan het iMaintain congres verzorgen een aantal partners van het iMaintain platform een businesscase, gericht op het congresthema. Partners nodigen hiervoor zelf relaties uit, maar het is in veel gevallen ook voor u mogelijk om zo’n businesscase bij te wonen. Klik hier voor meer informatie over de businesscases van Endress+Hauser en Mainnovation.

10:15 uur

Ontvangst voor dagprogramma congres

11:00 uur

Aanvang congres

  • Opening door dagvoorzitters Laura van der Linde (iMaintain) en Binne Visser (Philips, Maintenance Manager of the Year 2017)
  • Keynote speaker Jef Staes over schapen en rode apen, als metaforen voor medewerkers in een organisatie. Deze expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie houdt ons met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen een spiegel voor zodat we straks gaan remmen voor rode apen.
12:00 uur

Netwerklunch

13:15 uur

Aanvang middagprogramma

  • Lezing van Ivo Wenzler (Accenture) over simulaties en serious games. Het ontgrendelen en profiteren van the next level van digitalisering impliceert een veranderingsreis met volop structurele en gedraggerelateerde uitdagingen, op zowel individueel als organisatorisch niveau. Welke rol kunnen simulaties en serious games hierin spelen?
  • Lezing van Simon Jagers (Semiotic Labs) over onderhoud in 2025 en de rol die data, slimme sensoren en algoritmes daarbij spelen. Simon gaat verder in op de initiatieven die we nu kunnen starten om straks klaar te zijn voor Industry 4.0.
  • Lezing van Maarten Essers (Innovation Officer bij ENGIE) over de ontwikkelingen op het gebied van robotica. Essers is gepromoveerd op industriële robotica.
14:45 uur

Korte break

15:15 uur

Vervolg middagprogramma

  • Lezingen van Erik Bijlsma (Gemeente Amsterdam) die de zaal meeneemt in de ontwikkeling van de afdeling Eigendom & Beheer gelieerd aan de realisatie van de Noord/Zuidlijn (NZL). In een periode van acht jaar, waarin nieuwe technieken in sneltreinvaart de kop opstaken, heeft de afdeling E&B vele inzichten opgedaan waar adequaat op gereageerd moest worden. In meerdere opzichten een bijzonder traject.
  • Lezing van Lukas Brandts (opleidingsadviseur, Hogeschool Utrecht) over de aansluiting van het technisch onderwijs op de praktijk
  • Aansluitend een interactief debat: zijn we klaar voor ‘de controlekamer van de toekomst’?
17:00 uur

Afsluiting en netwerkborrel

18:30 uur

Avondprogramma

Diner met bekendmaking van de Maintenance Manager of the Year 2018

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Meer weten over partner worden?