Schrijf nu in!

WCM regiolinqs: Industrie 4.0


€ 195 excl. BTW


Deelname is gratis voor WCM-leden. Partners en leden van het iMaintain platform kunnen met 2 personen gratis inschrijven. Genodigden van World Class Maintenance en bedrijfsleden van de platforms van Industrielinqs kunnen met €100 korting inschrijven.


singleHeadImg

Wanneer

dinsdag 17 april 2018


Locatie

RWE, Synergieweg, 9909 TA Eemshaven


Inschrijven

Dinsdag 17 april wordt bij RWE in Eemshaven de derde WCM regiolinqs bijeenkomst gehouden. Het thema is ‘Industrie 4.0′.

In de Eemshaven staat een van ’s werelds modernste kolencentrales. Volop in de actualiteit natuurlijk, ook vanwege de plannen om de centrale komende jaren om te bouwen naar het stoken op biomassa. Maar wat vaak onbelicht blijft, is dat de centrale voorop loopt als het gaat om digitalisering en smart industry.

Tijdens WCM regiolinqs brengen we een bezoek aan de centrale en worden we bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere predictive maintenance. En hoe komt het dat we in ons dagelijks leven volop gebruikmaken van big data, terwijl de industrie op dat vlak nog veel stappen heeft te zetten? 

Initiatiefnemers:

logowcm200

120x60_industrielinqs_groot

Henk Akkermans (World Class Maintenance) vertelt meer over zijn recente onderzoek ‘Smart Moves for Smart Maintenance’.  Dit onderzoek schetst een eerste volledig beeld van de belangrijkste vernieuwingen die nodig zijn in onderhoud op de korte tot middellange termijn (tot 2020). Hij heeft daarbij onder andere een analyse gedaan naar de oorzaken die de uitvoering van deze innovaties tegenhouden en geeft aanknopingspunten om deze remmende factoren uit de weg te gaan en innovatie te stimuleren.

Vorig jaar maart werd Binne Visser van de scheerapparatenfabriek van Philips in Drachten verkozen tot Maintenance Manager of the Year 2017. Vooral de manier waarop hij productie, maintenance en meer disciplines bij elkaar bracht in wat hij noemt Total Productive Manufacturing, spreekt tot de verbeelding. ‘Je moet zoeken naar alle verliezen in de hele keten, die kunnen bijvoorbeeld ook liggen in de logistiek of op het gebied van kwaliteit’. Tijdens WCM regiolinqs laat hij zien hoe zijn afdeling big data inzet om productieprocessen en kwaliteit beter te voorspellen. En wat zijn de plannen van Philips Drachten op het gebeid van predictive maintenance?

Bijzonderheden:

In verband met de rondleiding kan er maar een maximaal aantal personen deelnemen. Vol=vol. U wordt dan op een reservelijst geplaatst. Mocht er iemand afzeggen, dan kunt u in zijn/haar plaats deelnemen. Indien u op de reservelijst staat, zullen wij u daarover informeren. Ook krijgt u dan bericht als er een plekje vrij is gekomen.

PBM’s zijn verplicht, geef bij uw inschrijving aan welke maat PBM’s u nodig heeft. Van tevoren aanmelden is vanwege de veiligheid een must.

Vergeet uw identiteitsbewijs niet.

Programma

14:15 uur

Ontvangst

14:45 uur

Start bijeenkomst

Korte presentaties en Q&A:

  • Presentatie Marinus Tabak (RWE) over de positie en plannen van RWE, de moderne centrale en de mogelijkheden van sensoriek en big data.
  • Henk Akkermans (World Class Maintenance) vertelt meer over zijn onderzoek ‘Smart Moves for Smart Maintenance’ 
  • Binne Visser (Philips) laat zien hoe zijn afdeling big data inzet om productieprocessen en kwaliteit beter te voorspellen. En wat zijn de plannen van Philips Drachten op het gebeid van predictive maintenance?

 

16:00 uur

Rondleiding

17:30 uur

Netwerkborrel met fris en versnapering

18:00 uur

Einde bijeenkomst

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Meer weten over partner worden?