nieuws

Integrale aanpak aandrijfsystemen ontbreekt

Publicatie

26 aug 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Uit onderzoek van het International Energy Agency uit 2011 blijkt dat aandrijfsystemen toen grofweg zeventig procent van het elektriciteitsverbruik in de Europese industrie bepaalden. Maarten van Werkhoven van het Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (KEEA) denkt dat dit cijfer nu nog niet veel is veranderd. Het kennisnetwerk wil de kennis die er rondom efficiënte aandrijfsystemen is naar de markt brengen om te stimuleren dat ze worden toegepast in de industrie.

 

Dat is nodig, omdat er om verschillende redenen nog niet structureel wordt verbeterd op aandrijfsystemen. ‘Een van die redenen is de lage elektriciteitsprijs. Daardoor is er weinig motivatie om naar efficiëntere elektromotoren te kijken’, zegt Van Werkhoven. ‘Ook de complexiteit van het geheel maakt verbeteren lastig. Als je het echt serieus aan wilt pakken dan kan je niet met één motor volstaan. Je moet eigenlijk het hele aandrijfpark in kaart brengen, analyseren en optimaliseren. Dat is best wel een stap voor bedrijven. Daarnaast is er in de industrie ook een gebrek aan capaciteit en tijd om hiermee aan de slag te gaan. Er worden bijvoorbeeld wel individuele aandrijvingen zoals een pompsysteem aangepast, maar de integrale aanpak ontbreekt nog.’

 

Richtlijn

In Europa zijn ambitieuze klimaatdoelstellingen afgesproken en daarom heeft de Europese Commissie uitgebreid beleid ontwikkeld op energieverbruikende producten. Een van die producten is de elektromotor. Nu daar een Europese richtlijn voor is, moeten in ieder geval leveranciers energiezuinige veranderingen doorvoeren op hun elektromotoren. De wetgeving wordt in fases ingevoerd, wat eigenlijk betekent dat elektromotoren stap voor stap efficiënter met energie moeten omgaan. Zo moeten ze sinds juni 2011 minstens aan de IE2-norm voldoen. Vanaf januari 2015 moeten motoren met een nominaal vermogen van 7,5 tot 375 kilowatt voldoen aan de IE3-norm of aan de IE2-norm als ze voorzien zijn van een frequentieomvormer. De laatste fase gaat op 1 januari 2017 in, dan moeten ook motoren met een vermogen vanaf 0,75 kilowatt aan de IE3- of IE2-norm voldoen.

 

Zo’n richtlijn helpt volgens Van Werkhoven om het onderwerp energie-efficiëntie op de kaart te krijgen. ‘Het nadeel is dat het alleen geldt voor nieuwe elektromotoren. Producenten mogen geen inefficiënte elektromotoren meer maken voor de Europese markt, maar bedrijven die elektromotoren gebruiken, hoeven hun installed base nu niet te vervangen. Installeren ze een nieuwe motor dan moet die wel aan de richtlijn voldoen.

 

Lees het hele artikel hier online of in iMaintain 7 die 6 september uit komt.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.