nieuws

Johan Wolt (AkzoNobel) Maintenance Manager of the Year 2014

Publicatie

21 mrt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De jury noemde in zijn rapport dan ook met name het volledig lekvrij maken van de installatie als opmerkelijke prestatie. Maar, zo zei juryvoorzitter Ton Klinkenberg: ‘Ook op het menselijk aspect zien we Johan Wolts waarde. Hij zorgde ervoor dat de technische dienst  en de afdeling productie samenwerkten voor een zo’n veilig mogelijke werkomgeving.’

MCA

Wolt wist verscheidene verbeteringen door te voeren aan de in 2006 gebouwde monochloorazijnzuurplant. Zo streeft hij naar oplossingen van storingen binnen 48 uur. Hiermee draagt de onderhoudsafdeling wezenlijk bij aan een efficiënte besteding van de budgetten. En dat alles met inachtneming van strenge regelgeving, omdat de plant valt onder de BRZO. Monochloorazijnzuur (MCA) is zeer giftig. Het wordt onder meer gebruikt in zeep, make-up en shampoos en dient ook als stabilisator voor pvc.

Nul lekkages

De resultaten die Wolt de afgelopen jaren haalde, mogen er zijn. Was de MCA-fabriek in 2010 nog verlieslijdend, inmiddels is het een goed renderende fabriek. De integriteit en de betrouwbaarheid van de installaties zijn sterk verbeterd waardoor men in 2013 opnieuw een recordproductie behaalde. De toegenomen integriteit van de warmtewisselaars heeft daar een groot aandeel in. Ondanks dat er een enorme stap voorwaarts is gemaakt, is er een duidelijk streven naar nul lekkages. Door een combinatie van maintenance engineering, training, excellente uitvoering en goed management scoort de maintenance-organisatie van AkzoNobel Delfzijl bovengemiddeld.

Kandidaten

De jury had het dit jaar extreem moeilijk om een keuze te maken. De andere kandidaten waren Ton Merkx van Walibi Holland en Henk van Zuijlen van HJ Heinz. Ook zij mochten lovende woorden van juryvoorzitter Ton Klinkenberg in ontvangst nemen.

Johan Wolt won niet alleen een geldprijs, maar is tevens een jaar lang  het boegbeeld van de maintenance-industrie. Hij neem daarmee het stokje over van de Maintenance Manager of the Year 2013, Ton Huibers van Vlisco.

De verkiezing van Maintenance Manager of the Year wordt elk jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (www.nvdo.nl) en het iMaintain-platform.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.