nieuws

Julinummer iMaintain: Augmented reality verbetert turnaround

Publicatie

23 jun 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

In dit nummer:

 

‘Het is nu echt veel beter dan vroeger’
In het verre verleden ging een naftakraker elke twee jaar in onderhoudsstop. Momenteel is de tussenliggende periode acht tot negen jaar. En de installaties staan er bij Dow in Terneuzen echt veel beter bij dan ooit, stelt Dik Schipper die afgelopen voorjaar afscheid nam als production leader.

Augmented reality verbetert turnaround
AR is het verrijken van de werkelijkheid met een virtuele informatielaag. Door deze laag kunnen technici sneller problemen melden, terwijl het bedrijf realtime op de hoogte blijft van de voortgang. In Duitsland werd een nieuwe mobiele dienst, die chemiebedrijven helpt bij hun turnaround, getest.

 

Natuurlijk ook in dit nummer MaintNL:

APM Terminals verbindt de containerstromen tussen land en zee. Sinds kort heeft het bedrijf een gloednieuwe terminal op de Maasvlakte 2 in gebruik genomen. Manager technical asset management Bart Bijl kon daardoor de onderhoudsafdeling zelf opbouwen.
Siemens bouwt de offshore-windparken Westermeerwind en Gemini. Voor het onderhoud van deze windparken is het bedrijf op zoek naar ruim honderd avontuurlijke onderhoudsmonteurs.

De papieren iMaintain komt 30 juni uit.

 

 

 

Klik om iMaintain online te lezen

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.