nieuws

Kandidaten gezocht voor tiende Plant Manager of the Year-verkiezing

Publicatie

10 feb 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Plant Manager of the Year

Kent u iemand die Jeroen van Woerden van Kemira op kan volgen als Plant Manager of the Year? Meld hem of haar dan voor 1 april 2017 aan voor deze verkiezing!  Het is de tiende keer dat de verkiezing wordt georganiseerd. Daar willen we een feestelijke editie van maken. Helpt u ons aan uitstekende kandidaten?

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Petrochem Platform in samenwerking met de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), Votob, Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en het kennisplatform Duurzaam Geproduceerd. Hoewel de verkiezing zich nooit heeft beperkt tot de chemische keten, wil de organisatie expliciet ook ander sectoren oproepen om kandidaten aan te melden. Daarbij wordt gedacht aan raffinage, de olie- en gassector, maar ook andere procesindustrieën, zoals papierindustrie en food.

Leiderschap

De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid. Om dit voor het voetlicht te brengen, verschijnen er interviews met de genomineerden en de winnaar in Petrochem en Chemie Magazine. Ook wordt er van de finalisten een videoreportage gemaakt.

Een vakkundige jury beoordeelt de kandidaten onder andere op maatschappelijke betrokkenheid, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Tijdens het congres Deltavisie 2017, op 8 juni 2017 in Innovatiekracht te Spijkenisse, presenteren de finalisten zich aan het publiek. In de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. In 2016 koos de jury (onder leiding van voormalig topman van Lyondell Europe Jos Benders) Jeroen van Woerden van Kemira tot Plant Manager of the Year 2016.

De meeste finalisten en winnaars zien de nominatie en uitverkiezing als een teamprestatie. Daarom zal tijdens de verkiezing ook veel aandacht zijn voor de medewerkers van de kandidaat.

U kunt uw kandidaten tot 1 april 2017 aanmelden bij Wim Raaijen, hoofdredacteur Petrochem (020-3122 081 of wim@industrielinqs.nl). Vermeld hierbij naam, contactgegevens en de redenen waarom u vindt dat deze plantmanager in aanmerking komt voor de prijs.

Lees hier voor wie de Plant Manager of the Year-verkiezing is bedoeld.