nieuws

Kijk terug: iMaintain Techport 2020

Publicatie

16 okt 2020

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

iMaintain 2020

Onderhoud en techniek mogen wel eens hoger op de politieke kalender komen te staan. Zonder onderhoud staat alles stil en zonder techniek komen we niet verder. Daarom richtte het iMaintain platform het Schaduwparlement van Onderhoud op. Tijdens het evenement iMaintain Techport op 9 oktober dienden schaduwkamerleden moties in die de staat van de Nederlandse assets moeten versterken. 

Uit de moties die de schaduwkamerleden indienden blijkt wel hoe zeer de krapte op de technische arbeidsmarkt leeft. Ook werd aandacht gevraagd voor duurzaamheid en innovaties. Zaken die jongeren juist aan zouden kunnen trekken om voor de technische sector te kiezen. Vanaf 54.40 minuten kunt u het Schaduwparlement van Onderhoud terugkijken in onderstaande video. En tussendoor ziet  u ook de bekendmaking van de Techniekheld 2020.

Daarvoor heeft presentator Wim Raaijen ook nog een interessant gesprek met docenten van een basisschool over hoe zij kinderen met techniek bezig laten zijn. En spreekt hij met Rianne Jaspers die projectleider hybride docent is bij Techport. Een hybride docent is iemand die naast zijn gewone werkzaamheden ook een rol speelt in het onderwijs. Om nieuwe technologie en vakvaardigheid in een opleiding te brengen.

 

Industrielinqs 4, 2021

4 mei 2021

nieuws

Banen door groene waterstof

AGENDA

IRE / APEX 2021

15-06-2021 MECC, Maastricht