nieuws

KIVI opent IT-lab gericht op cybersecurity

Publicatie

2 okt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

cybersecurity, digitalisering

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft een lab opgericht waarmee meer inzicht wordt verschaft in cybersecurity. KIVI wil met dit lab bedrijven de infrastructuur bieden om verdere innovatie op het gebied van big data en cybersecurity te faciliteren.

In dit high tech IT-lab, dat de naam KIVI-0070Lab heeft gekregen, werken grote en kleine partijen uit het bedrijfsleven en hoger onderwijs samen, gericht op het versterken van de human capital agenda op het gebied van big data en cybersecurity. Diverse partijen stellen middelen en expertise ter beschikking om samen een ecosysteem van kennisdeling, onderzoek en uitdaging mogelijk te maken. Het lab laat ingenieurs en professionals zien en ervaren wat cybersecurity is. KIVI, de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland, wil hiermee een bijdrage leveren aan de human capital agenda voor IT in het algemeen en big data security in het bijzonder, en aan het veiliger maken van IT systemen in Nederland.

Het lab – ingericht op de bovenste etage van monumentale pand van de KIVI aan de Prinsessegracht in Den Haag – wordt 4 oktober 2017 officieel in gebruik genomen.

Bron: KIVI