nieuws

Koole Contractors start ontmantelingsproject in Zweden

Publicatie

27 jan 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

project, sloop

Koole Contractors gaat een ethyleen cracker in Stenungsund, Zweden verwijderen voor Borealis. Koole heeft onlangs het benodigde materieel en personeel gemobiliseerd naar Zweden en is begonnen met de ontmanteling.

De Oostenrijkse onderneming Borealis is een fabrikant van polyolefinen, chemicaliën en meststoffen, met kantoren en productielocaties in heel Europa, waaronder Zweden. Een ethyleen cracker breekt met behulp van een hoge temperatuur moleculen uiteen, zodat deze verder kunnen worden verwerkt in de petrochemische industrie. Het ontmantelen van Furnace E is onderdeel van een meerjarig renovatieplan voor meerdere crackers.

Het project bestaat uit het gedeeltelijke ontmantelen van de cracker, de bijbehorende pijpleidingen en de vuurvaste materiaalvoering. Het aanwezige asbest wordt ook verwijderd. Ongeveer 380 ton staal en 250 ton vuurvaste steen worden afgevoerd tijdens de operatie. De ontmanteling is gestart in januari 2017 en het zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Na oplevering van het project zal een aannemer beginnen met de wederopbouw van een nieuwe oven.