nieuws

Luchtmacht opent hek voor intensievere samenwerking

Publicatie

15 mrt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De samenwerking op militair en civiel gebied maakte de afgelopen jaren flinke vorderingen. Voorbeelden hiervan zijn Fokker dat onderhoud doet aan helikopters van de luchtmacht en civiele bedrijven die inspecties doen van luchtmachtmaterieel. Door nu letterlijk het hek te openen, smelten Business Park Aviolanda (BPA) en de vliegbasis nog meer samen als één onderdeel met een netwerk van verschillende bedrijven.

 

Uitbouwen

Directeur Ed Heinen van Business Park Aviolanda: ‘Elk hek roept beperkingen op. De opening bevordert de samenwerking binnen het aerospace-cluster Aviolanda en levert een win-win situatie op voor luchtmacht, de bedrijven op het BPA en uiteindelijk ook de West-Brabantse gemeenschap.’ Commodore Mario Verbeek, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht (luchtmacht): ‘Samenwerking tussen defensie en het bedrijfsleven is nodig om het aerospace-cluster op en rondom de vliegbasis verder uit te bouwen en te ontwikkelen. We kunnen onze samenwerking nu verder intensiveren.’

 

Fokker Elmo en Fokker Services zijn al jaren gevestigd op BPA. De laatste jaren kwamen er diverse nieuwe en specialistische spelers bij op het gebied van luchtvaartonderhoud, waaronder niet-destructief onderzoek van materialen, composietreparaties- en opleidingen en vliegtuigmotorenonderhoud. Op de vliegbasis Woensdrecht zijn het opleidings- en onderhoudscentrum van de Luchtmacht gevestigd samen met partners om het onderhoud betaalbaar te houden en de inzet van de vliegtuigen te verhogen.                               

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.