nieuws

Maakindustrie mist kennis voor predictive maintenance

Publicatie

4 aug 2020

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

predictive maintenance

Veel bedrijven in de maakindustrie doen nog weinig aan predictive maintenance. Er is gewoonweg te weinig kennis binnen de organisaties om dit op te pakken.

Uit onderzoek van Axians onder 211 managers in de Nederlandse maakindustrie bleek maar liefst 46 procent van de bedrijven weinig gebruik te maken van predictive maintenance. Naast een gebrek aan kennis komt dat volgens de ondervraagden door onvoldoende verzamelde data en te hoge kosten. Ook ontbreekt het volgens zeventien procent van de managers aan goede casevoorbeelden. Een vijfde van hen vindt het daardoor lastig om de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Het verzamelen van relevante data uit machines is een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle implementatie van predictive maintenance. Van alle organisaties die actief data uit machines vergaren, vindt veertig procent het echter lastig om er relevante inzichten uit te halen. En wanneer dit wel lukt, geeft 36 procent van de respondenten aan dat er te weinig wordt gedaan met deze informatie.

Industrielinqs 3, 2021

6 april 2021

nieuws

Dunea verkent inzet drones in duingebied

AGENDA

IRE / APEX 2021

15-06-2021 MECC, Maastricht