nieuws

Maastricht gunt Heijmans onderhoud markt-maastunnel

Publicatie

1 jul 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De omvang van de opdracht is 3,9 miljoen. Daarvoor wordt zowel variabel als correctief onderhoud uitgevoerd. Daarnaast worden de schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd (onder meer het wassen van de wanden), een storingsdienst georganiseerd en geleverd en een onderhoudsmanagementsysteem gehanteerd en opgezet. Voor de Gemeente Maastricht is het van belang dat zij de gegevens van hun areaal goed op orde houdt en dat zij geïnformeerd wordt over de staat van haar areaal. Naast het onderhoud dienen werkzaamheden te worden uitgevoerd bij de bedienpost in het politiebureau van politie Limburg-Zuid in Maastricht. De bedienpost dient binnen het contract te verhuizen van het politiebureau te Maastricht naar het kantoor van Stadsbeheer aan de Ankerkade te Maastricht. Tijdens het verhuizen moet het videomanagementsysteem worden vervangen van een analoog naar een digitaal videomanagement systeem.

Tijdens de aanbesteding heeft EMVI een grote rol gespeeld. De Gemeente Maastricht heeft gevraagd probabilistisch onderhoud (risicogestuurd onderhoud) te hanteren voor het behalen van de gevraagde prestatie. ProbO (probabilistisch onderhoud) is gericht op verbetering en gebaseerd op de Deming-circle (plan-do-check-act). Heijmans maakt eerst een plan voor onderhoudsactiviteiten, voert vervolgens het plan uit, meet de prestatie en voert verbeteringen door. Om ProbO op te starten worden de volgende stappen doorlopen: mogelijke storingen worden gekoppeld aan de betrouwbaarheid van elementen, het faalgedrag wordt uitgewerkt in verschillende analyses en daarmee wordt bepaald wat de kritische elementen zijn voor het functioneren van de tunnel. Daar wordt vervolgens het onderhoudsconcept op gebaseerd. Dit onderdeel heeft het zwaarst gewogen bij het gunnen van de opdracht. Heijmans heeft hier de hoogst mogelijke score op behaald. Andere EMVI-criteria waren gericht op kwaliteitsborging, organisatie en duurzaamheid.

De voorbereidende werkzaamheden zullen per direct starten. Heijmans wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel per 1 maart 2014.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.