nieuws

Marin presenteert plannen nieuw simulatorcentrum

Publicatie

18 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Marin maakt veel gebruik van brugsimulatoren, die kunnen bijdragen aan het voorkomen van ongelukken en belangrijk zijn bij het optimaliseren van havens en vaarwegen. Zo trainen alle Nederlandse loodsen bij Marin en wordt veel onderzoek gedaan voor de Rotterdamse haven. Het huidige simulatorcentrum dateert echter alweer uit de jaren negentig.

 

Verouderd

Directeur Bas Buchner: 'Door de link met onze testfaciliteiten en hydrodynamische kennis zijn onze simulatoren onder water nog van topkwaliteit, maar de visualisatietechnieken zijn aan het verouderen. Met dit nieuwe geavanceerde simulatorcentrum willen we een stap verder gaan. We willen mensen, kennis en techniek bij elkaar brengen en een brug slaan tussen het ontwerp en het gebruik van schepen, tussen de ontwerpers en de gebruikers.'
 

Virtual reality

Het nieuwe centrum krijgt een combinatie van flexibele grote en kleine simulatoren, een bewegende simulator voor kleine snelle schepen en een Virtual Reality-kamer met 3D-brillen. Voor de evaluatie van simulaties en de observatie van menselijk gedrag, wordt de simulator uitgerust met de nieuwste technieken op het vlak van observatie- en beeldanalyse. Alle simulatoren kunnen met elkaar worden gekoppeld, zodat er complexe operaties met meerdere schepen en constructies kunnen worden onderzocht, zoals het installeren of weghalen van offshoreconstructies en windturbines.

 

Proeftuin

Op een simulator kunnen ingenieurs en mensen van de vloot vooraf samen de hele operatie doorlopen en verbeteren. Dat vermindert risico’s en kosten. Ook kunnen simulatoren een belangrijkere rol spelen bij het ontwerpen van schepen, doordat scheepsbouwers en reders al kunnen ervaren hoe het schip zich gaat gedragen voordat het gebouwd is. Daarnaast kunnen de simulatoren in de toekomst via internet worden verbonden met andere simulatoren in binnen- en buitenland. Hierdoor kan de verbinding tussen het nautisch onderzoek en onderwijs worden versterkt. Tot slot heeft Marin een belangrijke innovatieve rol in de ontwikkeling van meer geautomatiseerd en autonoom varen, waarbij de ‘human factor’ nog steeds belangrijk is op intelligente bruggen of in begeleidingscentra op de wal. Het centrum zal daarbij als proeftuin een belangrijke rol spelen en kan straks zelfs online worden gekoppeld aan schepen op rivieren, zeeën en oceanen.

 

Financiering

De financiering van het centrum is nog niet rond. Buchner: 'Dit soort grote faciliteiten kunnen we als onderzoeksinstituut niet helemaal zelf betalen. We hopen dat de overheid ons goed op weg zal helpen. Net als bij gewone wegen en bruggen, is dit soort kennisinfrastructuur nodig om als maritiem land vooruit te komen.'

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.