nieuws

MNO Vervat is Infra Projectteam van het Jaar 2013

Publicatie

29 nov 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Na afloop van het iMaintain Infra Congres dat de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met Industrielinqs organiseerde op 28 november jl, vond de spannende Verkiezing van het Infra Projectteam van het Jaar 2013 plaats.
Uit de vele inzendingen werden uiteindelijk twee projectteams genomineerd.

Poort van Bunnik – Een samenwerking van BAM-bedrijven en Rijkswaterstaat
De Poort van Bunnik had als projectambitie een maximaal tevreden omgeving, weggebruiker en een snelle extra wegcapaciteit. Het team Poort van Bunnik stelde zelf contractuele tevredenheidsvoorwaarden vast en Rijkswaterstaat stelde als voorwaarde de (beleving van) hinder te managen. Dat vergde een goede communicatie en innovatieve oplossingen. Dit project is een uniek voorbeeld van een sociale innovatie.

Variabel Onderhouds Contract – Prestatie gericht onderhoud van Rijkswegen

Een ding is duidelijk de aanpak van dit project is radicaal anders dan wat wegenbouwers gewend zijn. VOC staat voor een nieuwe en innovatieve contractvorm voor het levensduurverlengend onderhoud van Rijkswegen. Bij dit project is het onderhoud niet meer vastgelegd in door RWS voorgeschreven onderhoudsmaatregelen, maar verwacht de opdrachtgever een meerjarig onderhoudsplan van de opdrachtnemer. Het uiteindelijke doel is om al het onderhoud aande Rijkswegen op de markt te zetten, zodat dit door één opdrachtnemerkan worden beheerd .

Vanuit verschillende kanten heeft de jury de teamprestaties beoordeeld.
Waar de een de teamprestatie heeft ingericht op en sociale-cohesie en passie, heeft de ander bewust het team samengesteld op basis van diversiteit en met kennis van buiten en met jonge mensen aan de slag gegaan, maar beiden leveren hun prestatie.
Op inhoud ook een andere benadering, de een zorgt er voor dat innovatie op het proces geschiedt door ‘bekende’ technieken samen te laten werken en voor resultaten te laten zorgen.
De ander zoekt het ook in nieuwe technologieën voor de branche en benadert het meer ‘out of the box’ .

De jury heeft daarom twee aspecten zwaarder laten wegen. Ten eerste de teamprestatie. Ten tweede de innovatie.

Het Infra Projectteam van het Jaar 2013 is geworden:
· Het team dat een technische innovatie in wegbeheer heeft weggezet
· Het team dat de weg van de schijnbaar onbegaanbare paden durfde in te slaan
· Het Infra Projectteam van het Jaar 2013 is geworden het Team dat in staat bleek vanuit een traditionele praktijk de zaken om weet te buigen naar een nieuwe kracht in het onderhoudsvak

Infra Projectteam 2013 is geworden MNO Verwat met het VOC project.

Namens de NVDO ontving het winnende team een cheque van € 2000,- en de publieksprijs bestond uit een stimulatieprijs van € 500,-

 

De jury bestond uit:
Dick Gansenkolk Rijkswaterstaat
Erwin Rademakers Havenbedrijf Rotterdam (vorige winnaar)
Robin Turkenburg NedTrain
Tellie van der Lei TU Delft, Platform Infra
Luc de Laat CMS Asset Management, Juryvoorzitter

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.