nieuws

Mothballing als voorlaatste alternatief

Publicatie

10 jun 2020

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Asset management, onderhoud, plantmanager

Hij is zeker geen voorstander van mothballing, het tijdelijk conserveren van een installatie. Plantmanager Harry Talen van de gasgestookte aardgascentrales van Engie in Nederland noemt mothballing het voorlaatste alternatief. Toch heeft hij de afgelopen jaren delen van de centrales stil moeten leggen. Als gevolg van economische omstandigheden. Gelukkig worden die momenteel weer uit de mottenballen gehaald. 

Tijdens de online talkshow Industrielinqs Break Outs ging het dinsdag over overlevingsstrategieën in de industrie. Experts van PDM en Presserv hebben respect voor de manier waarop Harry Talen met zijn team de centrales van Engie overeind hielden. Ook denken ze dat Engie de strategie voor mothballing goed heeft aangepakt.

Nog beter zou zijn dat bedrijven in hun strategie  al rekening houden met extreme omstandigheden. En als je dan al nagedacht hebt over de optie om een installatie tijdelijk stil te leggen, dan helpt dat op het moment dat de nood het hoogst is. Want ook mothballing vraagt om een doordachte aanpak.

Kijk hier Industrielinqs Break Outs terug:

iMaintain 4, 2020

9 juni 2020

nieuws

Maakindustrie mist kennis voor predictive maintenance

AGENDA

Virtuele 3D-beurs 'Midden in de Maak'

15-09-2020 online

German Dutch Logistics Conference

15-09-2020 Mercatorhalle, Duisburg

Havencongres Rotterdam 2020

29-09-2020 LantarenVenster, Rotterdam


iMaintain 2020

Wanneer 9 Oct 2020
Locatie Velsen