nieuws

Mourik presenteert autonome bundelreiniger

Publicatie

13 okt 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

smart industry

De wereld van het industrieel onderhoud zoekt steeds vaker oplossingen in robotisering. Daarom heeft Mourik de Hydra Robotic Exchanger Cleaning ontwikkeld, de eerste autonome inwendig bundelreiniger.

Hydra 5 begint met het scannen van de pijpenplaat van de bundel. Na de 3D scan leren geavanceerde algoritmes de machine wat er moet gebeuren om de bundel te reinigen. Wordt een afwijking gedetecteerd, dan past het systeem de reinigingsmethode meteen aan. Vervolgens wordt de interne reiniging volledig zelfstandig uitgevoerd. Vijf roterende lansen bieden hierbij de gerichte reinigingskracht van hogedruk water.
Een operator is over het algemeen ongeveer zeven seconden bezig met het positioneren van de lansen; de Hydra heeft hier ongeveer anderhalve seconde voor nodig. Bovendien is de nauwkeurigheid veel groter en wordt geen enkel pijpje vergeten. Hiermee wordt de kans op schade aan de bundel geminimaliseerd. Bovendien is de doorlooptijd korter en zijn minder mensen nodig om de werkzaamheden uit te voeren.
Het brein van Hydra is de door Mourik ontwikkelde SCALAR technologie. Met SCALAR is jarenlange ervaring in bundelreiniging gekoppeld aan de state-of-the-art technologie van machine learning. Tijdens de reiniging verzamelt SCALAR informatie over de bundel, wat helpt verder inzicht te krijgen in de conditie van de systemen.

Fotocredit: Mourik