nieuws

Nederlandse bedrijven bouwen ’s werelds langste spoortunnel

Publicatie

31 mei 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De zogeheten Fehmarnbelt Fixed Link komt te liggen tussen de Duitse regio Sleeswijk-Holstein en de Deense regio Lolland Falster. De tunnel, met daarin een dubbele spoorlijn en een vierbaansweg, wordt met een totale lengte van achttien kilometer de langste spoortunnel ter wereld. De nieuwe verbinding verkort de reistijd tussen Duitsland en Denemarken van een uur per veerboot tot tien minuten met de auto of zeven minuten met de trein.

 

Link Contractors

BAM neemt deel via de joint venture Femern Link Contractors. De joint venture heeft drie contracten verworven: twee voor de bouw van de afzinktunnel en productiefaciliteit voor de prefabricage van de tunnelelementen en een contract voor de bouw van de tunneltoeritten, tolgebouwen en bruggen. De drie contracten hebben een gezamenlijke waarde van 3,4 miljard euro, waarvan een kwart voor BAM.

 

Belt Contractors

Boskalis en Van Oord nemen deel aan het project via de joint venture Fehmarn Belt Contractors. De baggeraars gaan een zestien kilometer lange geul graven waarin de tunnel wordt afgezonken. Daarnaast bouwen ze een haven waar de tunnelcontractors vervolgens een bouwplaats voor de onderdelen van de tunnel zullen maken. Voor zowel Boskalis als Van Oord is hiermee een bedrag van 300 miljoen euro gemoeid.

 

Vergunningen

De start van de bouw is gepland in januari 2018 en is afhankelijk van vergunningen van de Duitse overheid. De realisatie van de Fehmarnbelt-verbinding zal naar verwachting 8,5 jaar in beslag nemen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.