nieuws

NedTrain krijgt ultramoderne werkplaats in Nijmegen

Publicatie

5 mei 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De nieuwe loods in Nijmegen wordt tweehonderd meter lang en twaalf meter breed. In totaal komt er 180 meter spoor te liggen waar aan de treinen gewerkt kan worden. Binnen deze loods kan veilig, schoon en efficiënt gewerkt worden.

Langste treinen

In Nijmegen zullen 24 uur per dag treinen worden gerepareerd. Het is een van de vier ultramoderne werkplaatsen die de Nederlandse Spoorwegen voor dochterbedrijf NedTrain – gespecialiseerd in onderhoud en reparatie – laten bouwen. ‘De andere drie zijn voorzien in Utrecht, Den Haag en Zwolle’, zegt NS-woordvoerster Corine Koetsier. ‘We hebben behoefte aan meer werkplaatsen om een betere spreiding over het land te krijgen. Zodat we kapotte treinen niet meer door half Nederland hoeven te verplaatsen.’ De nieuwe loods, net ver van de Tollenstraat, wordt zo’n tweehonderd meter lang en twaalf meter breed. ‘Daarin komt 180 meter nieuw spoor te liggen, zodat we onze langste treinen naar binnen kunnen rijden.’

Bouw

De NS hoopt begin volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen. De bouwtijd is acht à negen maanden. ‘Dus in het gunstigste geval, als de procedure zonder veel problemen verloopt, kan het technisch centrum eind 2015 zijn deuren openen.’ Op dit moment vindt er op het Nijmeegse emplacement alleen klein onderhoud plaats; ook worden er treinen schoongemaakt.

De projectaanbieding is verzorgd door BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht en regio Den Haag in samenwerking met BAM Advies en Engineering, BAM Infraconsult, BAM Techniek en drie voorkeursleveranciers. Het gaat om een opdracht van in totaal tien miljoen euro.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.