nieuws

Neem een week vrij… en kom lekker werken!

Publicatie

2 dec 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Hoe de economische wind ook waait, vandaag en op de korte termijn is er meer werk dan capaciteit. Een korte google-actie levert indrukwekkende cijfers:  In 2014 wordt bij beperkte economische groei al een tekort van ruim 60.000 technische werknemers voorzien. Voor elk procent dat de economie sneller groeit, stijgt dit tekort met nog eens 13.000 technici.

De onderhoudssector is verantwoordelijk voor een flink deel van de vacatures. En gelukkig starten er diverse initiatieven om in de toekomst meer technisch-georiënteerde schoolverlaters te hebben. Maar wat gebeurt er voor vandaag en morgen? Waar halen we nu de nieuwe collega’s vandaan? Weten mensen wel welk werk er te doen is? Onbekend maakt nog altijd onbemind.

Bij het iMaintaincongres op 21 maart in De Kuip in Rotterdam wordt daarom een project afgetrapt waar vijftig stageplaatsen van één week worden gecreëerd bij allerlei bedrijven in en rond de onderhoudssector. Geïnteresseerden die werken in een andere branche of zelfs tussen banen zitten, kunnen één week ervaren wat werk in de onderhoudsindustrie betekent. Van planning tot uitvoering en van advies tot logistiek. Het kost ze vijf vakantiedagen. Meer niet.

Onder de noemer ‘de kracht van samenwerking’ roepen het vakblad iMaintain en de NVDO kring West haar netwerk op om die stageplaatsen te verzorgen om te laten zien welk perspectief de industrie biedt. Door heel Nederland worden bedrijven, verenigingen en media gevraagd om belangeloos hun medewerking te verlenen aan deze actie.

Gedurende het jaar na de aftrap worden de stages ingevuld en wordt van sommige stages een verslag gemaakt in iMaintain. 
Na het jaar maken we de balans op bij het jaarcongres iMaintain 2014.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.