nieuws

Netwerk Logistiek Centrum Woensdrecht breidt zich uit

Publicatie

22 jun 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Voor het bedrijf Airborne Services is de weg vrij om zich op de vliegbasis Woensdrecht te vestigen om rotorbladen te onderhouden. Ook Dutch Composites Maintenance Centre (DCMC) kan aan de slag. Dit kennis- en innovatiecentrum (bestaande uit Fokker, Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, TU Delft en Airborne Services) richt zich op het ontwikkelen van onderhoudsproducten-, processen en diensten voor composietdelen van luchtvaartuigen. Het DCMC zal worden gevestigd bij het luchtvaartonderhoudscluster rondom de vliegbasis Woensdrecht.

Testen antennes

Het Nederlandse bedrijf Thales en de Luchtmacht hebben sinds kort de benodigde toestemming voor het medegebruik van de Antenne Meetruimte van het LCW. Hierdoor is het voor Thales mogelijk om antennes te gaan testen in een door Defensie beschikbaar gestelde omgeving. Dankzij het gebruik van de testmogelijkheid kan Thales haar Europese NAVO-klanten en in de toekomst het onderhoud van radarapparatuur voor meerdere vliegtuigtypes beter bedienen.

Kennisuitwisseling

 
Het LCW zoekt niet alleen de samenwerking op met Nederlandse bedrijven, maar ook met kennisinstituten. Het LCW heeft daarom ook een contract gesloten met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) om diepgaande kennis en hoogwaardige technologie van het NLR in te zetten voor optimalisering van de instandhouding van de wapensystemen van de Luchtmacht. Hiervoor werkt het NLR op locatie samen met de afdeling Programma Management van het LCW, die binnen de Luchtmacht de regie voert over de instandhouding van de wapensystemen. Focus hierbij ligt op de permanente identificatie van componenten die de beschikbaarheid van de vloot en/of de kosten nadelig beïnvloeden. Het vinden van oorzaken en het realiseren van oplossingen vindt in teamverband proactief plaats. Hiertoe zijn verschillende NLR medewerkers enige dagen per week op de locatie Woensdrecht aanwezig.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.