nieuws

Nieuwe remise voor onderhoud aan trams Uithoflijn

Publicatie

17 jul 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud

In Nieuwegein bouwt de Provincie Utrecht een nieuwe tramremise, die ook geschikt is voor onderhoud aan trams van een nieuw type. Deze gaan rijden op de Uithoflijn die in 2019 in gebruik wordt genomen. Er komen 27 van deze nieuwe trams bij.

Met de bouw van de nieuwe remise komen alle werkzaamheden aan het Utrechtse tramsysteem onder één dak: verkeersleiding, onderhoud, beheer en projecten. De nieuwe werkplaats krijgt met acht werksporen tweemaal zoveel onderhoudscapaciteit en de monteurs kunnen straks vanaf een verhoogd bordes aan de nieuwe trams werken. De werkplaats blijft ook geschikt voor het onderhoud aan de huidige trams op de lijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

Na de zomer begint de binnenbouw en inrichting van de werksporen. Vanaf begin volgend jaar worden alle nieuwe onderhoudsinstallaties ingebouwd, zoals de wasstraat, spuitcabine en de hefsystemen. En medio 2019 moet de remise klaar zijn voor gebruik. Daarna wordt de oude remise gesloopt en het omringende terrein begin 2020 opnieuw ingericht.