nieuws

Nieuwe samenwerking voor assetmanagement Chemelot

Publicatie

30 jan 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Chemelot

Royal HaskoningDHV en Sitech Services hebben een nieuwe samenwerkingsvorm afgesproken voor het assetmanagement van Chemelot in Limburg. De samenwerking is gericht op meer innovatie en intensievere samenwerking om Chemelot als chemiesite optimaal te laten functioneren. Het gaat om een miljoenencontract.

In opdracht van Sitech Services is Royal HaskoningDHV sinds 2006 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van infrastructuur en faciliteiten op Chemelot, een 850 hectare groot chemisch industriecomplex in Geleen met multinationals als DSM, SABIC en OCI Nitrogen. Chemelot kent maar liefst 80 kilometer aan wegen, 50 kilometer spoor, 16 bruggen en viaducten, één binnenhaven en 195 kilometer rioolleidingen. ‘De chemische bedrijven die hiervan gebruikmaken, kunnen zich richten op hun kernactiviteiten wetende dat de functionaliteit van deze infrastructuur is geborgd’, aldus het persbericht.

Eén team

Binnen het nieuwe contract is innovatie een speerpunt. De twee partijen gaan werken aan nieuwe oplossingen en werkmethoden om Chemelot’s faciliteiten en infrastructuur te laten bijdragen aan het realiseren van de ambities van de chemische bedrijven op de site. Zo wordt het bestaande IT-landschap verrijkt ten behoeve van predictief onderhoud en gaat het team aan de slag met het verzamelen van data om met behulp van sensors noodzakelijke inspecties van specifieke infrastructuur te kunnen voorspellen en verbeteren.

Anders dan bij voorgaande assetmanagementcontracten, werken beide partijen samen in één team. Hierin maken site-eigenaar Sitech Services en sitebeheerder Royal HaskoningDHV gebruik van elkaars expertise, zodat de beschikbare capaciteit efficiënt wordt ingezet. De prioriteiten van het team zijn: veiligheid, voldoen aan wet- en regelgeving, bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van Chemelot en het optimaliseren van Total Cost of Ownership.

De samenwerking binnen de nieuwe overeenkomst is gestart op 1 januari 2018.