nieuws

Nieuwe stichting maakt cybersecurity begrijpelijk

Publicatie

5 okt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

cybersecurity

De nieuwe stichting Cyber Central wil security voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken zodat iedere medewerker beter kan anticiperen op digitale dreigingen. Missie van de stichting is om Nederland veiliger te maken op digitaal gebied.

Om ervoor te zorgen dat Nederlandse organisaties op een veilige manier zaken kunnen doen, is het volgens de initiatiefnemers noodzakelijk dat cybersecurity een geaccepteerde positie krijgt binnen de gehele organisatie. Zij zien dat de business en de IT-afdeling niet op één lijn zitten, als het gaat om securityplanning en -prioriteiten. Zie zien ook dat veel medewerkers cybersecurity een ingewikkelde aangelegenheid vinden. De complexiteit hindert de beveiligingsinspanningen. Cyber Central wil het onderwerp daarom uit het domein van de securityexperts halen en het begrijpelijk maken voor iedereen. Zo worden ook niet-technische workshops gegeven voor bedrijven die concrete handvatten willen voor een professionele securitystrategie en interactieve simulaties voor managers die willen ervaren wat de impact is van hun securitybeslissingen.

Cyber Central is een initiatief van Cisco, DearBytes, KPN en McAfee en is opgezet door de makers van IoT Academy: een stichting die Internet of Things stimuleert om bij te dragen aan het versnellen van innovatie in Nederland. Cyber Central werkt, net als de IoT Academy, samen met RDM Makerspace. Beide stichtingen zijn gevestigd in het RDM Innovation Dock in Rotterdam.