nieuws

Nieuwe weegplicht voor containers

Publicatie

13 mei 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De weegplicht is voor Nederland geïmplementeerd in de Schepenwet, het Schepenbesluit 2004 en de Ministeriële Regeling veiligheid zeeschepen. Onder deze regelgeving is de verlader verplicht om voor verzending van een export containerzending het brutogewicht van de container vast te stellen volgens de wettelijk toegestane methodes (fysieke weging of geverifieerde berekening) in het Shipping Document en dit getekend door te geven aan de rederij.

 

VRTO

De Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators (VRTO) heeft een werkwijze ontwikkeld voor de toepassing van de nieuwe regelgeving in de praktijk. Daarmee wil de vereniging de toepassing van de nieuwe regelgeving duidelijk maken voor alle partijen in de logistieke keten. De afspraken zijn te vinden op de site van de VRTO.

 

SOLAS

Het SOLAS (Safety of Life at Sea) verdrag is het belangrijkste internationale verdrag voor de veiligheid op zee. Het verdrag werd opgesteld in 1914 na de ramp met de Titanic in 1912 en valt sinds 1954 onder de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.