nieuws

Nominaties Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 bekend

Publicatie

5 okt 2017

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

innovatie

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan 25 inzendingen heeft de vakjury voor twee categorieën drie innovaties geselecteerd. De prijs is een initiatief van Stichting Kiemt en is bedoeld om innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland extra te ondersteunen.

De eerste categorie is de Jan Terlouw Innovatieprijs. Deze prijs is gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd en hier tevens omzet mee hebben gedraaid. De genomineerden zijn: Bluecon International dat huishoudelijk afvalwater zuivert, Solar Energy Booster dat een booster voor PV-panelen heeft bedacht en HyMove met een efficiënt brandstofcelsysteem voor bus en truck.

Ambitieprijs

De tweede categorie is de ambitieprijs, een aanmoedigingsprijs gericht op start-ups en klein MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog niet op de markt hebben gezet. In deze categorie zijn de genomineerden: Exergy Storage met een nieuwe NaSTOR batterijtechnologie, Fransen Technical Services met Smart Trolley Grid en 24-7 Nature Power dat emissies omzet naar energie.

De zes genomineerden zijn er nog niet! Voordat de winnaars worden gekozen, moeten zij ten overstaande van een vakjury een korte pitch geven over hun innovatie, een pittig vraaggesprek ondergaan en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 9 oktober 2017.

De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, vijf dagen advies en ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de start-up.