nieuws

NS-directie op matje om Fyra

Publicatie

6 mrt 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Mansveld wil zo snel mogelijk antwoord op de vraag of de NS nou wel of niet door wil gaan met de Fyra. Op berichtgeving over het stoppen met de Fyra, in De Telegraaf maandag, wil de zegsvrouw niet ingaan. Of maandag mogelijk meer duidelijkheid komt over de toekomst van de Fyra is volgens haar afhankelijk van wat de NS aan feitelijke informatie over de trein kan geven aan de staatssecretaris.

Topman weg

De NS maakte maandag bekend dat topman Bert Meerstadt per 1 oktober aftreedt. Zijn opvolger is FloraHolland-topman Timo Huges. Het besluit om te stoppen met de hogesnelheidstrein zou volgens de krant al enige tijd geleden zijn genomen.

Minister wist het

Het plan zou bekend zijn bij het ministerie van Financiën, de enige aandeelhouder van het spoorbedrijf. Het ministerie zou hebben voorkomen dat de NS ermee naar buiten kwam. Financiën wilde wachten tot halverwege deze maand, zodat een samenhangend plan ter vervanging van de Fyra gereed is.

Ook het aftreden van topman Meerstadt zou al enige tijd gepland zijn. Meerstadt vertrekt volgens de krant per 1 oktober. Zijn opvolger is volgens de krant Timo Huges, topman bij bloemenveiling FloraHolland. Huges zou al door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zijn benoemd.

Belgen

Vrijdagmiddag maakte het Belgische spoorbedrijf NMBS op een persconferentie bekend definitief te stoppen met de Fyra. Staatssecretaris Mansveld wil het onderzoek van de NS over de Fyra-treinen afwachten voordat ze met een plan voor de treinproblemen komt, liet ze vrijdag weten.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.