nieuws

NS repareert treinen sneller door pitstop

Publicatie

4 jun 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De pitstraten staan in Leidschendam en Onnen. Defecte treinen worden door speciaal daarvoor aangestelde machinisten naar de pitstraat gereden, waar de gebreken zo snel mogelijk worden verholpen. Dat gebeurt door teams van gespecialiseerde monteurs met diverse expertises. Deze teams zijn dag en nacht beschikbaar om reparaties uit te voeren.

Grote klok

Het is de bedoeling dat de reparaties binnen 24 uur worden afgerond. De pitstraat in Onnen, waar onderhoud aan dubbeldekker-intercity’s (VIRM) en koplopers (ICM) plaatsvindt, is daarvoor zelfs uitgerust met een grote klok die aftelt van 24 naar 0. Het herstel duurt er gemiddeld nog maar 13 uur, terwijl dit met de oude werkwijze 47 uur was. In Leidschendam, waar vooral de sprinters (SLT, SGM, DDZ) worden onderhouden, is de gemiddelde hersteltijd teruggebracht van 52 naar 20 uur.

Door de pitstraat zijn er vanaf mei gefaseerd meer treinen beschikbaar. Vanaf juni draait het project op volle toeren en worden de extra treinen structureel in de dienstregeling verwerkt.

Drukte

De pitstraten zijn onderdeel van de maatregelen die de NS neemt om de drukte in de trein tegen te gaan. Andere maatregelen zijn het ombouwen van eersteklascoupés naar tweedeklascoupés en de inzet van spitsbussen. Daarnaast werkt de NS aan de terugkeer van elf extra dubbeldekkers van het type DDM1 en is er bestelling voor 58 nieuwe sprinters geplaatst ter waarde van 280 miljoen euro.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.