nieuws

NS showt nieuwe gemoderniseerde dubbeldekker

Publicatie

30 aug 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Door nieuwe led-verlichting en verbeterde aerodynamica is de trein ook duurzamer en zuiniger geworden. Nieuwe rolstoeltoegankelijke toiletten, kunst, meer bagageruimte, wifi en actuele reisinformatie maken de trein af.

Ook aan het onderhoud is gedacht. De onderhoudspartij is continu betrokken geweest bij het proces om ervoor te zorgen dat het odnerhoud als de treinen eenmaal rijden gemakkelijk gedaan kan worden. De bereikbaarheid van verschillende systemen is verbeterd en alles is zo gemaakt dat alles ook gemakkelijk kan worden gereinigd.

Miljarden

Het reviseren van de 81 dubbeldekkers kost 450 miljoen euro, dat is een miljoen euro per rijtuig. Had de NS compleet nieuwe treinen besteld dan was ze twee keer zoveel geld kwijt geweest.

Hans Seegers, directeur van de werkplaats in Haarlem: ‘Wij konden voortbouwen op de ervaringen met de vijftig dubbeldekkers van het type DDZ die hier eerder zijn gemoderniseerd en die inmiddels als beste worden gewaardeerd door onze reizigers. Nu we deze eerste virm-dubbeldekker klaar hebben, kunnen we de serieproductie opstarten. Tussen 2016 en 2020 komen er elk jaar ongeveer twintig nieuwe treinen op het spoor. We hebben de levensduur met twintig jaar verlengd.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.